Вяра Емилова с остра реакция срещу наглото погазване на изборния кодекс от страна на Борисов

Share This:


Вяра Емилова, която е водач на червената листа в област Силистра излезе с гневен пост срещу безобразното показване на изборния кодекс от страна на премиера Борисов. Вижте какво написа тя в социалната мрежа Facebook:

ВЕЧЕ ТРЕТИ ДЕН ЦИК МЪЛЧИ ПО ВЪПРОСА ЗА НАРУШЕНИЯТА НА ИЗБОРНИЯ КОДЕКС, които Бойко Борисов и неговите министри правят, водейки предизборната си кампания от прозореца на джипката.

В понеделник БСП сезира ЦИК, СЕМ и Брюксел за безпардонната агитация на министър-председателя и министрите му, които водят предизборната си кампания с държавен ресурс и с нашите пари, в нарушение на Закона за държавния бюджет. Освен, че поведението на Борисов и министрите му поставят в неравностойно положение всички останали партии и техните кандидати в кампанията за 45-тия парламент.

Снощи жалбата на БСП срещу Борисов се гледа в 23:00 ч., с една единствена цел – да няма публичност на това, което има да се случи. А се случва следното: представителите на ДПС, Демократична България и НФСБ напускат умишлено. На заседанието остават 16 души. Шестимата от БСП гласуват „за“ санкции срещу Борисов. Останалите 10 – „против“. Но ЦИК не можа да вземе решение, защото нито една от страните не събира мнозинство.

Тук въпросът е: искат ли ДПС, НФСБ и Демократична България санкции срещу премиера за нарушенията на Изборния кодекс или не. С техните гласове Борисов щеше да бъде санкциониран. Но ДПС, НФСБ и Демократична България явно го пазят спасяват, въпреки арогантните му изяви от джипката, които и тях поставят в неравностойно положение в тази кампания.

Днес отново поставям въпроса: докога ЦИК ще си затваря очите за грубите нарушения на Борисов. В името на справедливостта, в името на държавността и законите в страната, Комисията трябва да санкционира Борисов за нарушаване на Изборния кодекс.

Битуват мнения, че Борисов може да си плаща всеки ден по 15 000 лв., колкото е най-високата санкция, предвидена в закона и пак да го нарушава. Може и така да е. За 12 години управление само партия ГЕРБ натрупа към 20 млн. лв., незнайно как. За Борисов най-добрата илюстрация са онези шкафчета с милиони евро в златни кюлчета и парични купюри, които събраха по площадите в цялата страна многохилядни протести, които продължиха с месеци. Хората бяха възмутени от видяното, само Борисов и свитата му, се направиха, като че „дъжд ги вали“.Тази арогантност у Борисов има своето обяснение. Тя се дължи на чувството му за недосегаемост и безнаказаност. Независимо какви нарушения прави.

Затова, ние от БСП призоваваме ЦИК да си свърши работата и да санкционира Борисов за грубото и арогантно погазване на Изборния кодекс. Напомняме на Борисов и ЦИК, че държавата е на всички българи и не трябва да се превръща в инструмент на едно лице или група хора. Исторически това е довеждало неведнъж до краха и изчезването на българската държавност.

Затова днес, когато държавата и икономиката са в руини, когато неравенството между доходите на хората е най-страшното в целия Европейски съюз, заради абсолютно сбърканото управление на Бойко Борисов, цялото общество очакват компетентните органи да си свърши работата.

Защото без възстановяване на справедливостта, спазване на законите от абсолютно всички български граждани, било то управляващи или управлявани, се нарушава интегритета на обществото и се поставя в опасност националната сигурност в страната. Не е все едно дали ще ни управляват хора, които се съобразяват със законите в страната и такива, които ги газят.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com