ВЯРА ЕМИЛОВА: ГЕРБ ЗАТРИ ЦЕЛИ СЕЛА В СИЛИСТРЕНСКО

Share This:


Разрухата и обезлюдяването в малките населени места са показател за състоянието на цялата държава. Тежко е отражението от управлението на ГЕРБ в Силистренска област, констатира водачът на БСП – Силистра Вяра Емилова.


„Обезлюдени са цели населени места. В селата липсва медицинска помощ и транспорт до областния център”, коментира Вяра Емилова след срещи в селата Посев, Войново и Средище в община Кайнарджа. 
Според Емилова сред големите проблеми на селата са липса на трудоустройващи програми за хората в предпенсионна възраст. 
“Цели села изчезват от картата на България. Няма млади хора и работа. Лекар посещава селото само когато има над 4 човека за преглед, а най- близката болница е на 40 километра разстояние”, посочи Емилова.


На срещите присъства и вторият в листата Стилиян Стойчев. Вяра Емилова разясни на хората основните мерки в предизборната платформа на БСП, които ще облекчат проблемите.


По отношение на здравеопазването в селата ще се търси решение за транспорт до областния център Силистра. БСП ще разчупи порочния модел в здравеопазването, известен като „Парите следват пациента”, който превърна болниците в печалбарски предприятия, а лекарите от лекуващи в администратори.


Освен това БСП ще преизчисли всички пенсии и това ще доведе до стабилен ръст от 25 – 30% на доходите на възрастните хора.
По отношение на инвестиционните проекти, БСП е решена да осигури широк достъп на малкия и среден бизнес до евросредствата, в т.ч. и на дребните земеделски стопанства и фермите.


“Привличането на инвестиции в региона ще отвори и нови работни места, което ще подпомогне и мерките срещу демографския срив – хората ще имат работа, доходи и ще остават в родните си места, за да отгледат тук децата си”, каза още Вяра Емилова.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com