УЧЕБНИТЕ ЦЕНТРОВЕ ИСКАТ ДА СЕ РАЗРЕШИ ПРИСЪСТВЕНО ОБУЧЕНИЕ

Share This:


Асоциация на езиковите центрове в България призова в отворено писмо до премиера Бойко Борисов час по-скоро да бъдат отворени учебните центрове за присъствено обучение

Въпреки изпратените писма до министерствата на образованието и на здравеопазването към момента няма яснота кога ще се разреши присъствено обучение в учебните центрове. Това подлага под въпрос образованието на над 10 000 български ученици, посочват от организацията.

За сравнение премиерът Бойко Борисов обеща от 1 март ресторантите да отворят врати, но в същото време не казва, кога ще се възстанови присъственото обучение на всички ученици в училище, а не да се въртят на по 2 седмици.

В същото време тази година матури ще държат учениците от ІV, VІІ, Х и ХІІ клас. Някои от тях за три месеца имат само 2 седмици присъствено обучение. Голяма част от учениците, които учат онлайн, на практика въобще не учат, а само се регистрират присъствено, споделят разтревожени родители. Те настояват премиерът и Националният оперативен щаб да кажат от коя дата поне учениците, които ще имат матури през тази година ще преминат на присъствено обучение.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com