Стоян Мирчев, БСП: България се намира в тежка икономическа криза, заради неадекватното управление на ГЕРБ

Share This:


В последните десет години в България почти не се говори по важните теми

„Водачите на листите в Българската социалистическа партия се предлагат от Изпълнителното бюро на Националния съвет на партията и това е визията за водачите в цялата страна. Огромна част от тях са авторитети, доказали се в политическия живот“, заяви депутатът от “БСП за България“ Стоян Мирчев в ефира на БНТ като уточни, че 25% от номинираните за водачи на кандидат-депутатските листи на БСП на предстоящия парламентарен вот са нови лица, които тепърва ще трябва да се доказват.

„Процесът с водачите е позитивен, защото той отпушва оттук нататък процедурата за допълване на листите. БСП го прави достатъчно рано, за да покаже на какви специалисти ще залага в следващия парламент“, коментира социалистът.

Стоян Мирчев е категоричен, че с водачите, които излъчват, Социалистическата партия дава облика на това, което търси. „Имаме икономисти, защото освен в здравна, България се намира и в тежка икономическа криза. Това не е толкова заради здравните проблеми, колкото заради неадекватното управление на ГЕРБ. Юристите са ни много важни, защото през последните четири години видяхме юристите на ГЕРБ какви лобистки закони успяха да прокарат“, възмутено коментира депутатът от левицата като добави, че сред листите има и здравни специалисти и преподаватели, като по този начин обхващат цялата палитра от експерти, за да измъкнат България от състоянието, в което се намира.

Като водач на листата в Перник Стоян Мирчев сподели, че до сега не е получавал отрицателни коментари, а номинацията му е оценка за четирите години, в които е бил представител на социалистите от Силистренска област, а слуховете за напрежение в областта, социалистът коментира така: „В партията винаги е имало сблъсък на различни мнения, но това винаги е движело партията напред. В спора ще стигнем до тази победа, с която да сме най-полезни на хората.“

„Скандалите, които управляващите създават относно едновременното обсъждане на парламентарните и президентските избори беше насадено отвътре, с цел да разсее акцента от изборите, които ни предстоят“, смята народният представител от БСП. „Вместо да говорим как за пореден път се прави ремонт на ремонта, ние се занимаваме със спекулативни теми“, заяви той.

„Важното в това, което направи президентът е, че той развенча една спекулация, че ще прави партия. Също така по този начин показа допирните точки между БСП и него, тоест борбата с паралелната държава, срещу мафията, срещу цялото задкулисие. За тези 4 години президентът е връщал няколко вета, като преди да го направи, левицата също е отричала въпросните законопроекти, което означава, че на база на политики ние нямаме различия“, категоричен е Мирчев.

БСП няма притеснения за разследването, което ОЛАФ провежда. „Ако има виновни и замесени в корупция нека да си понесат последиците, но не мисля, че президентът има общо с този скандал. За 11 години Борисов е свикнал да обвинява за цялата си некомпетентност годината и половина, в която има прекъсване“, припомни социалистът и посочи, че поръчката за покупка на автомобилите на МВР не става за 2 месеца, а се задвижва доста преди служебното правителство.

„Българите трябва да са обединени, тъй като ние трябва да върнем политиката в Народното събрание, защото последните 10 години в България почти не се говори по важните теми“, заключи Стоян Мирчев.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com