Проф. Шаренкова: Елена, не си права!

Share This:


Твърде манипулативно за хората с неопорочено съзнание звучат гръмките обвинения на Йончева срещу лидера на БСП

Евродепутатката от БСП Елена Йончева в интервю по БТВ изсипа всички възможни и невъзможни обвинения по адрес на Корнелия Нинова, която лично я наложи за водач на социалистическата листа. Да се чуди човек за кого работи Елена броени дни преди парламентарните избори – за Борисов, чиято цел е да докаже, че БСП е „разпасана команда, а ГЕРБ носела стабилност” или за т.нар. вътрешна опозиция в БСП, която, макар и малобройна, е добре приета в проправителствените медии? Или чрез Елена говори стожера на Истанбулската конвенция и джендър идеологията Сергей Станишев, чийто „принос“ за партията, наред с десетте унизителни загуби от ГЕРБ, е крайнодесният (обслужващ богаташите и Задкулисието) плосък данък и позорният Закон за досиетата.

Нескопосана е интригата на Йончева, че Нинова не е подкрепила за втори мандат президентската двойка Радев – Йотова. Та нима тя е забравила, че лично Нинова ги номинира за президент и вицепрезидент на БСП и левицата? Само преди дни Нинова ясно каза, че социалистите и Президентът имат обща цел – преодоляване на мафиотско-мутренския модел на ГЕРБ. Тя поздрави Радев и Йотова, че навреме и честно са направили заявка за втори мандат, но сега предстоят парламентарните избори, а след тях ще се готвим за президентските.

Твърде манипулативно за хората с неопорочено съзнание звучат гръмките обвинения на Йончева срещу лидера на БСП в денят преди градската конференция в София и подреждането на социалистическите листи в цяла България. За съжаление Елена имаше подобно интервю ден преди 12 септември 2020 г., когато БСП проведе първия в историята си пряк избор за председател – една новаторска, демократична и европейска практика. Йончева тогава отново отправи безпочвени и тежки обвинения към Корнелия Нинова. Но БСП е жилава партия – тя има принципи, идеи и характер, затова е устояла цели 130 години и в лоши, и в добри времена. Тогава БСП не се поддаде на провокациите и избра своя Председател с уникалните 80%, въпреки лъжливите внушения от Брюксел и призивите на „наши другари” за бойкот. Няма да се поддаде и сега!

Парадоксална е тезата на Елена Йончева, че БСП е в сговор за управление с ГЕРБ и Борисов. Кой може да оспори, че Нинова и БСП бяха единствената последователна опозиция и алтернатива на ГЕРБ през последните 4 години? Останалите партии и лидери влизаха и влизат в явни и скрити задкулисни и порочни договорки с Борисов и до днес. Единствено Нинова отказа високия пост на председател на парламента и вицепремиерски пост за БСП, което предизвика тежки обвинения към нея от партийни „другари”. Нинова показа последователна политическа и лична принципност срещу съблазнителните оферти на ГЕРБ и Задкулисието.

Тъжно и нагло да се твърди, че БСП и Нинова са мълчали за  антикорупционните разследвания на Елена Йончева. Тъкмо БСП я защити  с нарочна декларация на Конгреса си през 2019 г. срещу прокурорския произвол по неин адрес и осигури парламентарната и европейската трибуна на „нашата Ели”. БСП организира, финансира и излъчи нейния филм за далаверите около оградата по границата. Не Станишев, а Нинова даде гласност на Елена Йончева, но за съжаление благодарността ѝ явно отново потвърждава старата тъжна сентенция: „Няма ненаказано добро.“…

Елена Йончева получи преди година и половина доверието на социалистите на кредит – без да е член на БСП, без да е защитавала социалистически политики и принципи. Социалистите дадоха това доверие заради застъпничеството на председателката Нинова. Крайно време е да разбере, че беше изпратена в Брюксел не за да участва във вътрешно- партийни интриги, а за да защитава българския национален интерес. А днес той е ясен – силно представяне на парламентарните избори и победа на БСП, изваждане на мафията и мутрите от властта, наказание за корумпираните управляващи, промяна на порочния Модел, нов морал и силна експертност! На България е нужно излизане от кризата, ново бъдеще и рестарт на социалната държава в името на хората!

Проф. Светлана Шаренкова


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com