Нинова: Икономиката е приоритет, за да има социална политика, здравеопазване и образование

Share This:


Няма да вдигаме данъците на бизнеса

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и депутатите от БСП Димитър Данчев и Явор Божанков, както и евродепутатът Петър Витанов взеха участие в среща с Българската стартъп асоциация (besco).

Онлайн форумът е първото мероприятие от поредицата срещи на асоциацията с политически лидери.

Нинова представи икономическата програма и идеи на партията за управлението и възстановяването на страната. „Икономиката ни е приоритет защото без необходимите средства които генерира не може да има работеща социална политика здравеопазване и образование“, посочи тя.

„Основният фокус, който поставяме, е стабилно и без лобизъм законодателство, 5 електронни регистъра за облекчаване условията за бизнес, данъчни облекчения за стартъп, укрепване БАЕЗ в помощ на износа, обвързване на образованието с икономиката и създаване на национална гимназия за компютърни науки и високи технологии, борба с корупцията и налагане на съдебен контрол върху актове на прокуратурата. Преструктуриране на Банката за развитие с ориентация към кредитиране на малки и средни предприятия“, каза Нинова.

Тя отговори на много въпроси от страна на участниците по време на живата дискусия. Пред тях Корнелия Нинова заяви категорично че БСП няма да вдига данъците на бизнеса.

Сред основните въпроси на дискусията бяха данъчна политика, кръговата икономика, чуждестранните инвестиции, българското производство, високите технологии, туризмът, образованието и подготовката на кадри, земеделието.

Лидерът на БСП очерта въпроса с развитието на СПА и балнео туризма като ключов за спасяване на сектора.

‘‘България е единствената страна с толкова много минерални извори в Европа и това е ресурс който не е добре развит и използван“, подчерта Корнелия Нинова.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com