Николай Драгнев, БСП: Дунав – от граница във възможност за развитие на крайдунавските региони

Share This:


Николай Драгомиров Драгнев е на 32 години. Завършил е бизнес администрация и развива собствен бизнес в сферата на проектантската дейност. Женен, с едно дете.

Дунав: от граница – във възможност за развитие на крайдунавските региони

За да участват в необходимите промени в страната ни хората трябва да гласуват, твърди кандидат-депутатът Н. Драгнев от листата на «БСП за България» – Силистра

– Защо приехте да бъдете в листа на БСП за България?

Приех, тъй като винаги се интересувах от политическия живот и бъдещето на България. Почувствах нуждата да мога да прилагам политическите си възгледи в практиката. БСП е политическата партия, която има програма, която най-добре отговаря на моите стремежи като гражданин.

Но не е достатъчно да споделям мнения, необходимо е да идеите за управление да се реализират практически. Всеизвестно е, че управленски идеи могат да се реализират чрез активно  участие в политическия живот. Освен идеите, които съвпадаха с тези на БСП, за мен бе важен и фактът, че БСП ми предложиха да се включа в изборите за народни представители.

– Какви са основните проблеми, които стоят пред жителите на региона и как могат да бъдат решени те?

Към общите проблеми за българските граждани – ниски доходи, безработица,  тук наблюдаваме и един продължителен процес на изолация. Какво имам предвид. В ЕС има специална стратегия за развитие на Дунавския регион. До днес България няма реализиран проект по нея. Нещо повече – правителствата на Борисов нямаха дори идея да работят по Дунавската стратегия. Ето така  в резултат на действията на партийни калинки и местни велможи нашата област бе поставена в изолация. За това нашите проблеми могат да бъдат решени като се използват ефективно както националните механизми, така и европейските. За мен е важно преди всичко да се инвестира в магистрали на интелекта, а не просто в бетон и асфалт. Бетона и асфалта се превърнаха от инфраструктура в дебели пачки и кюлчета. Ние ще работим за законодателство в полза на малкия и среден бизнес. Предприемачите трябва да правят законен бизнес и така да се решават въпросите с повишаване на доходите и заетостта. Досега правителствата разпределяха обществени поръчки и не се интересуваха от условията, при които трябваше да оцелява малкия и среден бизнес.

– Кои мерки от програмата на левицата са най-работещи и приложими в Силистренския регион?

Ние кандидатите на БСП от Област Силистра се обединихме около няколко приоритета. Най-сериозният въпрос, който трябва да решим е да превърнем река Дунав от граница в източник на благоденствие за Дунавска Добруджа. За тази цел е необходимо да бъде подготвен и приет закон за река Дунав. Така ще бъдат премахнати законодателните пречки за използването на реката като икономическа територия. ЕС ясно е посочил в Дунавската стратегия , че Дунав е  източник на енергия, транспортна артерия, територия на образование и култура, както и прекрасна туристическа дестинация. Ето защо и ние от БСП смятаме, че е повече от необходимо приемането на специален закон за река Дунав и нейното крайбрежие. Ако правилно използваме географското положение на Област Силистра, то може пристанищата в Силистра и Тутракан да се превърнат логистични центрове обслужващи целия Дунавски регион.

– Какви са вашите послания към избирателите?

За да участват в необходимите промени в страната ни хората трябва да гласуват. А за да имат претенции към политиците трябва да прочетат внимателно програмите на политическите партии. Гласуването по инерция или заради 50 лв. не е спасение. Бъдещето на страната ни се крие именно в програмите за развитие, които предлагат политическите партии. Ние от БСП смятаме, че както националната ни програма за развитие на страната ни, така и програмата, която се отнася конкретно за Област Силистра са политически продукт, който заслужава доверието на хората  от Дунавска Добруджа.

– Защо жителите на Силистра и областта трябва да подкрепят листата на коалицията?

Днес всички поставят въпроса за демонтиране на авторитарния режим, който бе установен през последните 10 години. А през тези години единствената партия, която винаги е била опозиция на Борисов и ГЕРБ е БСП. Ние по никакъв начин не сме участвали и няма да участваме в никакви политически съглашения с ГЕРБ – нито явни, нито тайни. Само БСП има моралното право да нарича себе си алтернатива на ГЕРБ и Борисов. БСП не използва предизборни трикове. Предизборните трикове са инструментариум на статуквото. Само БСП може да бъде истински гарант за възстановяване на парламентарната  демокрация. Ако гражданите и жителите на Силистра искат да се променят, има само един начин да се подкрепи единствената възможност за промяна, предложена от коалицията, така че трябва да отидете до урните. Всеки глас е важен и необходим. Така всеки гражданин утре с гордост може да каже: „Допринесох за промяната с гласа си!“


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com