„Лодката на свободата” пристига в Тутракан и Силистра

Share This:


„По Дунав с грижа за хората!“ е 4-дневен водопреход в рамките на предизборната кампания на БСП от най-западната до най-източната точка на българския участък на Дунав. Преходът започна в събота сутринта от Видин и ще приключи в Силистра.

Своеобразният речен поход на „БСП за България“ е вдъхновен от желанието на водачите на листи от шестте региона на Северна България да покажат уникалното поречие на Дунав и всичките му достойнства, неоснователно пренебрегвани от сегашната власт, както и да припомнят, че пред държавата ни съществуват възможности по линия на Дунавската стратегия поречието да бъде съживено и развито в полза на хората.

На борда на „Лодката на Свободата“ последователно на капитанския рул застанаха шестимата водачи на листи от „БСП за България“ в Северна България, като всеки от тях предава вахтата на следващия в съответния регион. Пръв управлява плавателния съд Филип Попов от Видин до Лом, където предаде капитанския реквизит – бинокъл и капитанска фуражка на Атанас Костадинов от Монтана, а той на свой ред ги отстъпи на Анастас Попдимитров от Враца.

Попдимитров ще рулира по курса Козлодуй-Никопол, където ще бъде посрещнат от проф. Румен Гечев, на когото ще предаде управлението на лодката. От Свищов на лодката се качва Явор Божанков, като той ще предаде управлението на Крум Зарков от Русе. В Област Силистра „Лодката на свободата” пристига на 30 март /вторник/, като ще акостира в 14.00 часа в Тутракан на пристанището. Щафетата ще бъде предадена на водача на листата на „БСП за Бъгария” Вяра Емилова от Крум Зарков – водач на листата в Русе. Лодката ще отпътува до последната си точка Силистра, където ще акостира в 18.00 часа на пристанището в Силистра.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com