Корнелия Нинова, БСП: Гарантирам свобода за правене на производство и икономика и за осигуряване на работни места

Share This:


Гарантирам свобода за правене на производство и икономика и за осигуряване на работни места. Това каза в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ лидерът на БСП и водач на листата на “БСП за България” в 16-ти МИР-Пловдив град и в 25-ти МИР София-град Корнелия Нинова.

„Правителството прогнозираше за 2020 г. спад в икономиката 3%. Европейските институции ни даваха прогнози за 3,7%. Реално приключихме в България с 4,2%. Следователно нито прогнозите на правителството са верни, нито действията, които предприемат водят до очакван резултат. Спешно при спечелването на изборите на следващия ден обявяваме данъчна ваканция за бизнеса. Няма да позволим да вдигнат данъците в тази криза. Най-важното, което ще направим е да освободим бизнеса от рекета. Между 22 и 25 закона спешно търпят промяна, между 40 и 50 подзаконови нормативни актове трябва да бъдат отменени или пренаписани, за да се даде свобода за работа на бизнеса“, коментира Нинова. По думите ѝ оттук нататък държавата ще бъде партньор на бизнеса, а не механизъм за натиск пред администрацията и за рекет. „Гарантирам свобода за правене на производство и икономика и за осигуряване на работни места. Готови сме се конкретни и ясни стъпки буквално от първия ден“, добави тя.

Нинова не пожела да коментира кой ще бъде премиерът на България, ако БСП спечели изборите. „Много са неизвестните. Нека да изчакаме. Да си свършим работите. Гледаме си работата, правим си кампанията, имаме си план за управление на страната. Нашата цел е да стигнем до повече хора и да го обясним, да им дадем надежда и перспектива, да не се отчайват и страхуват. Промяната е възможна и ще бъде за по-добро. Това ни е задачата към този момент. Съдете за партиите и политиците не само по обещанията днес, а по това, което са правили поне в последните 4 години. През тях ние показахме, че за пари и постове няма да се предадем и продадем“, заяви Нинова и подчерта, че БСП е била категорична и единствена опозиция в парламента.

„Уважаеми български граждани, бъдете свободни граждани, не се страхувайте. Идете и гласувайте на 04.04 с номер 4 в бюлетината, с грижа за хората“, призова Корнелия Нинова.
Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е BSP_800x450.jpg

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com