Интервю на Пейчо Пейчев – кандидат за народен представител от 20 МИР Силистра

Share This:


Какви са вашите каузи като кандидат за депутат от Силистренска област?

Аз съм млад човек. Роден съм в едно село до Силистра, където израснах, живея и работя. Приех да се кандидатирам за народен представител, защото смятам, че е нужна промяна на политиката на управление в България. Има много честни и почтени българи, хора с богат житейски и управленски опит, имаме млади хора, готови да променят модела, да създадат една страна, в която ще се чувстват истински стопани и която принадлежи на бъдещето.

Вече 14 години България е в Европейския съюз. Не може страни, с които заедно стартирахме в този съюз, се развиват много по-ускорено, народите им да имат по-висок жизнен стандарт, да са с много по-високо самочувствие от нас.

Освен това огромната разлика в развитието на отделните райони в страната, между северна и южна България, като че ли ни обрича на второ качество хора, които само това заслужават. Толкова красив, богат на природа и история край, с невероятни условия за земеделие, а толкова изостанал. Областта ни е с крайно застаряващо население, селата – повечето на доизживяване рисуват мрачната картина на Силистра. Много мои приятели се заселиха в по-големите градове, Варна, София, други заминаха в чужбина, не защото не искат да работят в родния край, а защото освен селското стопанство не виждат друга перспектива.

Това ме мотивира да се кандидатирам, защото най-после е дошло време в България да се развиват не само няколко големи града, в които е съсредоточено всичко, а малките градове и области като Силистра, наравно със северозапада, Странджа, Сакар да са обречени на обезлюдяване и жалко съществуване.

Какви са основните проблеми, които стоят пред жителите на региона и как могат да бъдат решени те?

Основните проблеми, които измъчват силистренци, вече споменах. Това са обезлюдяването, породено в голяма степен от безработицата, липсата на добра регионална политика на централно и на местно ниво за привличане и развитие на бизнес, различен от селското стопанство. Проблеми има в здравеопазването, не защото няма материална база, а защото тук не се задържат медицински специалисти и болните са принудени да търсят квалифицирана медицинска помощ в Русе и Варна. И понеже болниците са търговски дружества, не могат да се издържат и са принудени да закриват цели отделения. Държавата в голяма степен е абдикирала от адекватна грижа за здравеопазване, образование, култура и други дейности. Ето защо с надежда и удовлетворение приемам идеята на БСП за създаване на фонд, от който да се подпомагат слабо развитите райони в страната.

Какви са вашите послания към избирателите?

Обръщам се към избирателите да дадат доверие на БСП на 4-ти април с №4 в бюлетината защото вярвам, че едно ново управление на страната, доминирано от БСП, ще я изведе на пътя на просперитета и ускореното развитие. В качеството ми на общински съветник виждам, че порочното управление на ГЕРБ и Борисов се пренася от горе до долу по веригата. От тази верига трябва да се освободим на 4-ти април.

Защо вашите съграждани трябва да подкрепят „БСП за България“ с номер 4?

Нека силистренци подкрепят БСП с №4 на изборите, защото нашата партия има ясна и конкретна програма, разписана така, че всеки човек би намерил мястото си в нея. Тя има нужния опит за това. Готова е да управлява страната защото има необходимия потенциал от експерти, високоотговорни специалисти, на които са чужди пренебрежението на мнението и експертизата на другите, чужда е корупцията, притежават отговорност, познания и организационни качества.

Готова ли е БСП да управлява? Защо ГЕРБ трябва да си ходи?

БСП има натрупан опит, умее да се вглежда и да черпи от опита на другите, има какво да научи и от грешките на сегашното управление за да не ги допуска. ГЕРБ трябва да излезе от управлението, защото моделът, по който управлява е порочен, докарал ни до огромни социални различия, до последните места по различни показатели в Европа, трайното и незавидно обедняване, смъртност и др. Не случайно народът ни излезе на улицата не заради високите цени, не толкова безработицата, а заради сбърканата им политика и некадърното им управление.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com