Google на съд заради следене на потребителите в режим инкогнито

Share This:


В края на миналата седмица калифорнийският съдия Люси Ко (Lucy Koh) даде ход на съдебното дело по повод колективния съдебен иск срещу Google. Интернет гигантът е обвинен, че тайно събира потребителска информация, дори и когато се използва режим инкогнито.

Bloomberg добавя, че този съдебен иск е подаден още през месец юни миналата година от трима потребителя, които твърдят, че Google има добре развит бизнес за следене на потребителите и продаване на техните данни, като компанията не прекратява тези действия, дори и когато се използва режим на инкогнито в Chrome, както и другите подобни режими в другите най-разпространени браузъри. 

Ищците искат компенсация в размер на $5 милиарда.

Google помоли съда да отклони този иск, понеже в него няма логика. Но съдията отказа да направи това и реши, че Google наистина не е уведомявал потребителите, че не участва в това предполагаемо събиране на данни, докато потребителят използва режим инкогнито.

Адвокатите на интернет гиганта заявиха, че Google пределно ясно и точно обяснява на потребителите, че режимът инкогнито съвсем не означава невидимост и че техните действия в подобна сесия се виждат от уеб сайтовете, които те посещават, както и от всички външни аналитични и рекламни онлайн услуги, които се използват от посещаваните от тях сайтове.

Източник: kaldata.com


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com