Екипът на победата

Share This:


Проф. Светлана Шаренкова: Корнелия Нинова не се изплаши първа да обяви своя екип и водачи на листи, защото те носят силата на обновлението, докато ГЕРБ и патриотите могат само да реанимират изхабени и компрометирани лица, да ни предложат „още от същото”

БСП представи водачите на листи в предстоящите на 4 април парламентарни избори. Какво впечатление предизвикват тези и опитни, и съвсем нови лица? Думата е една: „Победа!” Екипът на Нинова излъчва решимост за битка срещу Задкулисието и превзетата държава. Сред водачите в изборните листи на БСП виждаме постигнат политически баланс до утвърдени парламентаристи намират естественото си място нови фигури – юристи, икономисти, лекари, представители на местната власт. Сред БСП елита разпознаваме ярки политически оратори и водещи експерти, ще видим и блестящи интелектуалци и общественици от гражданската квота и  коалиционните партньори.

Общото впечатление е, че БСП се готви за решаваща битка с порочния модел на властта. Но не само това – готви се да управлява с нов морал и експертност! На базата на принципите на „Визия за България” да изведе страната от тежката здравна и социално-икономическа криза, да се пребори с бедността и корупцията, да върне върховенството на закона и реалната свобода на словото, да води балансираната външна политика в съвременния многополюсен свят и да не допусне на територията ни чужди военни бази и агресия към братска Русия. И най-важното – БСП се готви да рестартира социалната държава!

Корнелия Нинова не се изплаши първа да обяви своя екип и водачи на листи, защото те носят силата на обновлението, докато ГЕРБ и патриотите могат само да реанимират изхабени и компрометирани лица, да ни предложат „още от същото”. Срещу това управление миналото лято протестираха 70% от българите, които отрекоха мафиотско-мутренския модел на ГЕРБ. Няма да коментираме антисистемните партии, които залагат на шоуто и популизма, но не се знае на чий бряг ще застанат след изборите. Дали ще се борят за истинска промяна и нова България, или ще са поредната изтъргувала се за пари и облаги патерица на ГЕРБ. Историята и неуспехите учат: реалната промяна може да постигне опитна и системна партия като БСП.

След два месеца предстоят парламентарните избори, а после и президентските. Но отсега е ясно – България има силен и мотивиран Екип на Победата, който ще върне на българските граждани превзетата от мутрите държава и ще започне очакваната от народа Промяна!

Проф. Светлана Шаренкова


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com