ЦИК: Все още няма здравен протокол за изборите

Share This:


Членовете на ЦИК научили от медиите, че в неделя трябвало да бъдат ваксинирани

Няма време за ваксиниране на хората от секционните комисии. За това алармира говорителят на Централната избирателна комисия Таня Цанева. Тя призова партиите да предлагат за членове на секционните избирателни комисии хора, които вече са се срещали с коронавируса или са ваксинирани. Причината е, че няма как назначаването им да се изтегли по-рано спрямо графика, за да успеят да получат двете дози ваксина преди деня на парламентарните избори 4 април.

За Районните избирателни комисии ваксинацията ще може да се направи, тъй като крайният срок за тяхното назначаване е тази седмица – 12 февруари.

Членовете на избирателните комисии попадаха в третата фаза на плана за ваксинация, в които възможност да се имунизират имат и журналистите, операторите и фоторепортерите. Тя започна в неделя и обхваща и служители, участващи в поддържане на функционирането на основни за обществения живот дейности, като например работещите в службите за сигурност, във ВиК сектора, доставчиците на ток и хранителни стоки.

Данните за броя на новозаразените с коронавирус от понеделник показва ръст спрямо последните няколко дни. Общо положителните тестове са 1115, които се равняват на 9.58% от всички взети проби. Броят на новите случаи на COVID-19 за пръв път минава 1000 от началото на януари насам, показват още данните от Единния информационен портал.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com