Българските пенсионери: Да подкрепим БСП, партията от години бореща се за здравната и социална защита на българина

Share This:


1 200 столични пенсионери се заканват да атакуват правителството у нас и в Европейския съд. Хората са възмутени, че процентната индексация на заплатите на държавните служители влиза в сила от 1 януари, а процентното увеличение на пенсиите с половин година по-късно – от 1 юли. “Това е недопустима дискриминация”, заявяват пенсионерите от “Съюз на пенсионерите – 2004 Обединени” в нарочен призив, отправен към всички български пенсионери.

“Изпълнителната власт демонстрира пренебрежение към болките на българските пенсионери, като изключим скромната индексация на пенсиите и предизборно подхвърлените подаяния”, заявяват в призива столичните представители на третата възраст. Те отбелязват, че през последните години на различни протестни митинги са настоявали пред управляващите за преизчисляване всички пенсии и за подобряване живота на възрастните хора. Те определят като лоша икономическата, социална и здравна политика на това правителство. Пенсионерите заявяват, че подкрепят политиките на БСП и призовават на изборите да бъде подкрепена, защото това е политическата сила, която може да промени живота у нас и от години се бори за социалната и здравна защита на българина. “Водени от гражданския си дълг да отстояваме интересите на българските пенсионери, оглавяваните от нас легитимни пенсионерски организации, вече пета година развиваме своята дейност в рамките на “Съюз на пенсионерите – 2004 Обединени”, защото единението на два милиона пенсионери е национална кауза”, посочват още авторите на призива. В него апелират и за обединение на всички хора в пенсионна възраст и за гласуване за по-справедлив и по-сигурен живот.

В “Съюз на пенсионерите – 2004 Обединени” членуват над 85 000 българи, 9 колективни членове и 12 коалиционни партньори от неправителствени организации, подкрепяйки социалната политика на Съюза. Той има структури в почти всички области и общини, организирани в над 1 800 дружества. “Това са хората, които в трудовия си живот са построили България, а ceгa с болка виждат разрухата”, отбелязват още в призива неговите автори и апелират: “Да спрем унищожителния геноцид върху възрастните хора и инвалидите в България. Нека да променим България, нека да изберем правилната политическа сила, която ще промени живота ни и която от години се бори за социалната и здравна защита на българина!”.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com