630 нарушения на пътя за седмица в област Силистра установиха пътни полицаи

Share This:


Само за седмица – от 19 до 25 септември, полицейски служители установиха 630 нарушения на Закона за движение по пътищата в Силистренска област, съобщават от Областната дирекция на МВР в дунавския град. Оттам уточняват, че мащабните проверки са били във връзка с гарантиране на повече сигурност при усиления трафик през поредицата неработни дни, както по повод Европейския ден без загинали на пътя, който бе отбелязан на 21 септември.
За установените нарушения виновните водачи са санкционирани с 92 акта и 373 глоби по фиш. Засечени са 30 неправоспособни водачи и 11, седнали зад волана след употреба на алкохол, като в 9 от случаите са отчетени над 1.2 промила алкохолно съдържание. Издадените електронни фишове са 272.
61 от установените нарушения на пътя са регистрирани в малките населени места.
Започнати са 7 бързи производства срещу водачи, управлявали без книжки и в едногодишния срок от наказването им по административен ред за същото провинение и 6 други срещу шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол.
През изтеклата седмица в Силистренска област няма регистрирани пътнотранспортни произшествия със загинали и пострадали хора.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com