489 нарушения на пътя установени за седмица в област Силистра

Share This:


Мащабни полицейски проверки по спазване на правилата за движение по пътищата извършиха служители на ОДМВР-Силистра през изтеклата седмица, информираха от крайдунавското вътрешно ведомство.Оттам уточниха, че с разпореждане на директора на силистренската полиция старши комисар Кристиян Петров в областта е проведена и специализирана полицейска операция, за да се гарантира безопасното пътуване на гражданите през поредицата от четири почивни и празнични дни.
В резултат полицейски служители на ОДМВР-Силистра са проверили 811 моторни превозни средства. Установените нарушения са 489, за които водачите са санкционирани с 99 акта и 309 фиша. Най-много – 104, са нарушенията на скоростните режими. Засечени са 27 неправоспособни водачи и 16, седнали зад волана след употреба на алкохол, като в 4 от случаите са отчетени над 1.2 промила алкохолно съдържание. Двама водачи са шофирали след употреба на наркотични вещества. Издадените електронни фишове са 360.
Шест бързи производства са започнати срещу водачи, управлявали без книжки и в едногодишния срок от наказването им по административен ред за същото провинение, а 4 други срещу шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. Бързи производства за образувани и срещу двама мъже, шофирали след употреба на наркотични вещества. В рамките на специализирана полицейска операция в Тутракан е задържана жена, предложила подкуп на пътни полицаи.
Засилената контролна дейност по отношение спазването на правилата за безопасно движение продължава, допълват от полицията в Силистра.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com