4 признака, според които хората могат да се считат за по-умни над средното ниво

Share This:


Ново проучване разкрива, че хората, които са по-интелигентни, са и по-емоционални, но и притеснителни. Водещият на проучването е проф. Даниел Смит, който казва, че има голяма връзка между нивото на интелигентност, креативността и емоциите.
В изследването са участвали 1 881 човека във възраст между 8 и 23 години. Професор Смит е искал да провери чрез тест за интелигентност нивото на всеки участник, но като следи и емоциите им при различни ситуации.
Резултати от проучването сочат, че децата на 8 години, чийто резултати от теста за интелигентност са най-добри, имат вероятност в по-късна възраст да бъдат по-емоционални от нормалното.

Ето и какви са останалите изводи от проучването:

1. Притеснение

Хората с висока интелигентност са по-склонни да изпитват притеснение, напрегнатост и нервност отколкото средно-интелигентните хора. Нервното напрежение може да е еволюирало заедно с интелектуалното напрежение и може би е дало на ранните хора еволюционно предимство в далечното ни минало.

2. Нови идеи

Статистиката показва, че по-интелигентните хора е по-вероятно да раждат нови идеи. Исторически това може да е означавало отхвърляне на суеверията и намиране на нови начини за организиране на обществото.

3. Самотници

Колкото повече социализират интелигентните хора с приятели и познати толкова по-малко задоволени са от живота, което е в опозиция на теорията, че социализирането прави хората по-щастливи.

4. Доверчивост

Интелигентните хора е по-вероятно да вярват на другите, защото са по-добри в оценката на личността на другите. Учените откриват, че хората, които повече вярват на другите са също по-щастливи и физически по-здрави.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com