4 крайдунавски ротариански клуба извършиха обща ротация на добруджанска земя

Share This:


За първи път колективна ротация на ръководството – президентски пост, борд на директорите и др. бе проведена от представителите на четири клуба – Ротари клуб Тутракан – домакин на събитието с нов президент д-р Кенан Дуран от Главиница, досегашен президент бе Стоян Леков, а следващ е Иван Костанцалиев (нов президент на Интеракт клуб Тутракан е Любоммира Бойчева, а паст президент – Галиана Стефанова);
 
Ротари клуб Силистра – нов президент е Александър Сабанов, а досегашен – Павлин Иванов (секретар Йордан Георгиев). Тържествено бе приет и нов член в клуба – Боян Боев, който преди години е сред учредителите на младежката структура Интеракт клуб Силистра, в чиито среди се извършва обновление.  Два са клубовете от Русе: Ротари клуб Русе и Ротари клуб Русе-Дунав. За доброто настроение на участниците в събитието се погрижиха самодейци от Тутракан и професионална музикална формация от Добрич. 
 
За отбелязване е, че за първи път в българската ротарианска област начело в изминалата ротарианска година бе представител на Зона 13 (Русе, Тутракан, Силистра) – Емил Коцев от Русе. С негово домакинство бе проведена и първа по рода си проява в най-големия крайдунавски град -ротарианци от 88 клуба в 77 населени места – вкл. в Силистра и в Тутракан, се включиха в годишната конференция от името на над 2 000 членове (отделно 1 000 в двете младежки структури), които проведоха шествие в града.
 
В навечерието на новата ротарианска година – 1 юли, бе отчетено, че средствата, заделени за каузи в подкрепа на обществото през последните години възлизат на над 1 млн. лв чрез реализация на повече от 300 проекта (в секторите здраве, образование, грамотност, околна среда), превръщащи най-голямата хуманитарна организация в света в най-големия социален предприемач в България.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com