30 красиви цитата за любимото лято. Август е!

Share This:


Лятото, най-светлият, безгрижният и влюбеният сезон. То е като лека, прозрачна обвивка, която ни прави по-щастливи, по-усмихнати, красиви, леки като перце. Топлината, с която ни обгражда, като мек ореол и дългите, светли дни ни дават куража да преследваме мечтите си, да се отпуснем, да се влюбим. През лятото животът сякаш тече по-бавно и по-бързо едновременно.

Лежерните следобеди минават толкова бавно, сякаш времето е спряло, а безоблачните, романтични вечери отлитат бързо, сякаш отвяни от морски бриз. Мислим само за хубави неща: разходки по парещия пясък, небе, изпълнено със звезди, лек бриз, галещ кожата, бронзов загар, безсънни нощи, изпълнени с емоции. Правим повече планове. Смеем се. Обичаме. А когато си отиде, в нас остава надеждата, че следващото лято ще бъде по-вълнуващо от предишното. А спомените от изминалите лета ни сгряват през студените зимни дни. Лятото неслучайно е любимият сезон на голяма част от хората, сред които и много известни поети и писатели, които не веднъж са възпяли времето на парещото слънце в творбите си.

Ето 30 от най-вдъхновяващите цитати за лятото, които откриваме в книгите:

1. „Беше юни и светът миришеше на рози. Слънчевата светлина беше като златен прашец върху тревистите поля.“ – Мауд Харт Ловлейс, “Бетси-Тейси и Тиб”

2. „И така със слънцето и разлистването на листата по дърветата, точно както нещата растат бързо във филмите, имах странното убеждение, че животът започва отново и отново с лятото!“ – Фр. Скот Фитцжералд, “Великият Гетсби”

3. „Всичко красиво и магическо се случва между месеците юни и август.“ – Джени Хан, “Лятото в което станах красива”

4. „Когато хората отиват на почивка, те събличат домашната си обвивка, сякаш мислят, че могат да бъдат нови хора.“ – Ейми Фрийдман, “Морска промяна”

5. „Августовският дъжд: най-доброто от лятото си е отишло, а новата есен все още не е насътпила. Най-странното време. – Силвия Плат, “Журналът на Силвия Плат”

6. „През ранния юни цвета на листата, стръкчетата и цветята избухва и всеки залез е различен.“ – Джон Стайнбек, “Зимата на нашето недоволство”

7. „Зеленото беше тишината, мокрото беше светлината, месец юни трептеше като пеперуда.“ – Пабло Неруда, “100 любовни сонета”

8. „През лятото дните са дълги, сливащи се един в друг. Извън училище всичко се случва и сякаш е на пауза по едно и също време, колекция от седмици, в която всичко е възможно.“ – Сара Дисън, “Да се разходим”

9. „Лятната нощ е като перфектна мисъл.“ – Уолъс Стивънс, “Къщата бе тиха, а свътът – спокоен”

10. „Сутрешната жега вече се бе впила в стените, издигаща се от пода като призрак от отминало лято.“ – Ерик Томблин, “Ривърсайдско синьо”

11. ”Лятото винаги е най-доброто от това, което може да бъде.“ – Чарлс Боуден

12. „Чудя се какво ли би било, ако живеехме в свят, където винаги е юни.“ – Дж. М. Монтгомъри, “Ан от острова”

13. „Лятото, в крайна сметка, е времето в което хубави неща могат да се случат на тихите хора. За тези няколко месеца, няма да се налага да бъдеш този, който се иска да бъдеш, а миризмата на окосена трева и възможността да се гмурнеш в дълбокото ти дават кураж, на който иначе не си способен през останалата част от годината. Можеш да бъдеш благодарен за всичко, без досадни погледи върху теб и без минало. Лятото просто отваря вратата и те освобождава.“ –Деб Калети, “Скъпи, Слънце, Мили”

14. „Чувствах, че лятото ме е превзело.“ – Хуно Диаз, “Така я губиш”

15. “Градините на замъка проблясваха от слънчевата светлина сякаш прясно боядисани. Безоблачното небе се оглеждаше в спокойното езеро, сатенено-зелените морави се поклащаха нежно от лекия бриз. Юни пристигна.“ – Дж. К. Роулинг, “Хари Потър и орденът на феникса”

16. „Лятото беше вече на път. Джем и аз го чакахме с нетърпение. Лятото бе любимият ни сезон. То е спането на походно легло на верандата, или да се опитваш да спиш в къщата на дървото. Лятото има всичко прекрасно за ядене. То е хилядите цветове на пейзажа. Но най-вече, лятото беше Дил.“ – Харпът Лий, “Да убиеш присмехулник”

17. „Летен следобед – най-красивите две думи в езика.“ – Хенри Джеймс

18. „Едно от предимствата на лятото е, че имаме повече дневна светлина за четене.“ – Джанет Уолс, “Стъкленият замък”

19. „Можех да усетя солта по устните й. Всяка целувка беше като лятна вълна, проникваща в празния ми стомах.“ – Михаел Фуде

20. „Просто да обича. Тя не искаше да бъде обичана. За нея бе достатъчно само да стои тихо до него, сами в лятната нощ, огрявани от бялата светлина на луната и вятърът, идващ от елите.“ – Л. М. Монтгомъри, “Синият замък”

21. „Обичам начина, по който лятото те обгръща, като топло одеало!“ – Кели Елмор

22. „Няма нищо по-хубаво от това да гледаш как дърветата се преобличат в очакване на пролетта и лятото.“ – Чармин Форд

23. „И тогава идва това магическо чувство за възможност, което се разтяга като мост между юни и август. Чувството, че всичко е постижимо.“ – Ейми Фрийдман, “Две лета”

24. „Когато тя си спомняше за лятото, беше точно за това лято. Когато се сещаше за любов, беше точно а неговата.“ – С. Дж. Карлтон, “Черешовата къща”

25. „Лятото си отива тихо. Също както пътешественик, отправил се към края на невероятно пътешествие.“ – Дарнел Уокър

26. „Лятото е книгата на надеждата. За това мразех и същевременно обичах лятото – караше ме да вярвам.“ – Бенджамин Саез

27. „Има два момента в живота на човек, в които може да бъде щастлив: когато е млад и през лятото.“ – Бриел Марино

28. „Лятото бе дама, която не се отказваше толкова лесно от светлините на прожекторите.“ – Сара Алън, “Градината на желанията”

29. „Денят беше толкова прекрасен, че, ако можеше да отхапе от него, би имал вкус на черешов пай.“ – Рита Легански, “Тишината на Бонавентюре Ароу”

30. „Аз съм малка светулка, която той е хванал в буркана си. И когато ме погледне, не мога да правя друго, освен да блестя.“ – Кели Елмор

WebSilistra Ви пожелава красиво лято и усмихнат август!


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com