23 младежи от 5 чуждестранни организации пристигат в Русе за участие в доброволчески проект

Share This:


На 1 юни в Русе в пристигат 23-ма доброволци от Испания, Португалия, Гърция и Италия, които в рамките на един месец ще участват и подпомагат културни събития, свързани с Русенския карнавал, съобщава пресцентърът на Община Русе. Оттам уточняват, че младежите пристигат в града по проект „Spirit of the Carnival“, реализиран от Сдружение „Вдъхновение“, финансиран от програма „Еразъм +“.
В рамките на 30 дни те ще участват в дейностите по планиране, реализиране и оценка на фестивала, като в същото време ще организират и провеждат карнавални уъркшопи с деца и младежи от Русе. Освен дейности, свързани с Русенския карнавал, те ще се включат и в други събития. Младежите ще подготвят презентации с информация как празнуват Карнавала в техните страни, които ще представят на ученици от русенски училища.
Освен това, доброволците ще изучават български език, като уроците ще се провеждат в Младежки дом Русе, който партнира на Сдружението с материален и човешки ресурс. Предстоят много интересни и атрактивни дейности, които организаторите ще споделят в хода на проекта.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com