$17 000 за ток на месец в Тексас, 1 седмица боклук засипва Ню Йорк, а Байдън пак се заканва на Русия и Китай

Share This:


До 17 000 месечна сметка за ток очакват тексасци, които са на свободния пазар на тока, с какъвто и ние трябва да се натопим скоро, благодарение на министър Т.Петкова, след като дневните им – там и така отчитат, дни наред бяха по 600 в зелено. Пред АВС „шокираният”, както се определи сам тексасец Тай Уилиамс показа своята – 17 000 долара. При обичайна месечна сума от 600 в зелено. Пред медиите Акила Скот – Еймъс показа своята получена току-що фактура – „само 11 000 долара”, която „надминала и най-дивите очаквания”, която жената имала, както я цитират колегите. Като тях са твърде много хора.


Най-шокиращото е, че доста от тях, въпреки тези сметки, или нямат ток, или той „идва и си отива” нерегулярно.
На всичко отгоре, заради лошото време и разпада на системите, на много места няма и вода. Най-честата причина е, че тя се помпа с ток. И магазините в щата са празни.

В Ню Йорк също не е весело. Там пък даже в Манхатън от седмица не събират боклука.
Клиент уби 3-ма край Ню Орлийнс, в Метари, щата Луизиана, през нощта на срещу неделя – събота, късен следобед там, понеже започнали спор в оръжеен магазин. Пазаруването на оръжие се превърна тази година в епидемия с официален ръст на продажбите от 40% и реален дефицит на популярни машини за убийство на пазара в САЩ.

Над половината от медицинските работници в Щатите и поне 1/3 от военните отказват да бъдат ваксинирани, показа пък публикувана през уикенда анкета. Страната се смята за най-засегната от коронавируса в света, въпреки че смъртността там като процент е значително по-ниска от българската.

На този фон в онлайн изданието на Мюнхенската конференция за сигурност, президентът Байдън, постави няколко акцента на външната си политика, изведени от опитния кореспондент в Мадрид Йосиф Давидов, наблюдавал заседанието на форума:
“Америка се върна!
 Китай и Русия са нашите общи врагове.
– Ще усилим военно-политическото сътрудничество в рамките на НАТО.
– На много места в света, включително в САЩ и Европа, демокрацията е застрашена.
– Нито дума за сваляне на наложените от Тръмп мита на европейски стоки и продукти”.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com