Арестуваха бомбаджията от „вечното” дерби в сряда

Share This:


Задържан е футболният хулиган, който рани полицайка с бомбичка, обяви на извънреден брифинг градският прокурор Емилия Русинова. Той е задържан до 72 часа и мярката му за неотклонение изтича днес. Тогава прокуратурата ще иска постоянна мярка задържане под стража. “След активните и много бързи действия от страна на МВР вече имаме привлечено лице в качеството на обвиняем за причинените телесни повреди на служителите на жандармерията. Извършителят на деянието, за който сме събрали доста доказателства, е роден 1993 г., а пострадалата жена е само една година по-голяма от него”, уточни градският прокурор. Задържаният не е познат на органите на реда и не е осъждан.

“В хода на разследването са извършени множество процесуално-следствени действия. Разпитани са около 64 свидетели – футболни запалянковци, близки роднини на извършителя на деянието, пред които той е признал за деянието. Иззети са множество записи от камери, дрехите на обвиняемия, с които е бил облечен към момента на извършване на деянието. Установени са множество свидетели, които дават показания за поведението му след извършване на деянието”, заяви Русинова. “Към настоящия момент по данни, събрани в хода на разследването, той твърди, че бомбата и маската са му дадени от непознато за него лице. Това предстои да се установи в хода на разследването. Повдигнато му е обвинение за тежка телесна повреда по хулигански подбуди. Наказанието за това престъпление е от 5 до 15 години лишаване от свобода”, каза още Емилия Русинова. 

Директорът на СДВР Ивайло Иванов пък обясни, че самоличността на задържания е установена в петък, но той не е бил намерен на адресите, които обитава. Вчера се явил в СДВР с адвокат. “Лицето направи пълни самопризнания пред нас и заяви, че съжалява за стореното. Той няма обяснение защо е хвърлил бомбата, твърди, че я е хвърлил по пистата, което няма как да стане”, заяви Иванов и обясни, че пострадалата полицайка се възстановява. Първата операция, която й беше извършена, е била успешна. “Стъклото от окото беше извадено и окото й е спасено. Предстои още една операция, поставена й е изкуствена леща. Трябва да мине време според лекарите за да се установи дали ще има разлика в зрението между двете очи”, каза още Ивайло Иванов.

“Ще настояваме да се знае всяко едно лице, което влиза на стадиона, а защо не и да се знае точното му място”, допълни директорът на СДВР.
За изстъпленията на агитката Левски беше наказан само 1 мач без публика и изтърпя наказанието срещу Верея в събота. “Сините” бяха глобени с рекордните 15 300 лева (4000 лв. + 11 300 лв. по различни членове), както и да заплатят щетите на Националния стадион.
 

 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com