„Яко е да си еко” в ПГМТ „Вл. Комаров“

Share This:


Денят на Земята-22 април беше отбелязан в ПГМТ „Владимир Комаров” под мотото на националната образователно – информационна кампания „Яко е да си еко”.

Целта е формиране на екологично съзнание . Дейностите са насочени  към учениците, като гаранция за устойчивост на предприеманите мерки по опазване на природата и околната среда

Една  от инициативите е участието в Зелена олимпиада, на която учениците от 8 до 12 клас  решават тестове на екологични теми.  Тя се организира за четвърта година от образователния портал Академика БГ.  Резултатите ще бъдат обявени на сайта на Зелената олимпиадаhttp://zelenaolimpiada.bg/  на 20 май 2016 г.

Учениците от 10 а клас изготвиха мултимедийна презентация , в която представиха неблагоприятното въздействие на човека върху природата

9а клас се включиха в надпреварата по знания за опазване на околната среда с участието си в състезанието по природни науки и достигнаха до извода , че хората, а не индустрията са виновни за замърсяването на нашата уникална планета.

Учениците от всички класове  се приобщиха към каузата за опазване на природното наследство  и за  съхранение на околната среда, като засадиха в двора на гимназията и около спортната площадка храсти от различни растителни видове.

Може би зелената енергия, рециклирането на отпадъците, екологичните организации и резерватите не са лоша идея, но всекидневното осъзнаване на собственото поведение към природата е истинската първа крачка към сближаването и грижата за Земята, от която зависи да ги има хората.

DSC02936_1067x800 DSC03031_1067x800 DSC03051_1067x800


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com