Ще стане страшно, ако 1 милион граждани се управляват от Турция

Share This:


Радан Кънев е готов да заложи страната за две политически трици, смята социологът Андрей Райчев

Очаква ни интересен политически сезон, предвид предстоящите президентски избори и от гледната точка на това, че се очаква преструктуриране на политическото пространство и това, което стана в ДПС е доста значително в нашата политическа действителност. Това заяви социологът Васил Тончев пред Канал 3. Той коментира още, че българските турци винаги са гласували в двете посоки, по различен начин дали било то в по-дясно или в левия спектър и може би сега ще се получи някакъв такъв ефект, но разбира се, масовата партия в тази област ще си остане Движението за права и свободи.

Свидетели сме на опит нашата съседка да добие сериозно представителство в България, и това беше опит да се подчини ДПС на чужда политическа централа, обяви социологът Андрей Райчев. “Представяте ли си ако 1 милион електорат се управлява политически от друга столица, вие представяте ли си къде живеем”, запита Райчев.

По думите му в речта си Ахмед Доган ясно се обръща към своите с  “аз не искам вие да станете заложните” и заявява, че “влезете ли в тази игра, ако попаднете под контрола на Турция, просто съдбата ви вече не е във вашите ръце”.

“Организацията на българските турци има много кусури, които апропо имат и всички други политически структури, но тя е автономна, тя решава какво да става”, категоричен е Райчев. Важно е да се отбележи, че Ердоган е с много повече власт и заиграването с него е опасно.

Васил Тончев подчерта, че е много важно да се знае, че настроенията в електоралната маса на ДПС са пробългарски, а не протурски и това е много важно, дори настроенията на изселници са такива. Този вид настроение е шансът на ДПС, смята Райчев.

По думите на Тончев грешката на Местан е, че е трябвало да се разбере с Доган, а не да се конфронтира с него. “Мисля, че ще надделеят конюнктурните виждания и той ще се ориентира към дясната част на политическия спектър”, коментира още той.

Явно е, че Местан трескаво търси външнополитическа подркепа за начинанието си. “По начало нашите десни направиха истинска лошата услуга на страната – те разказват цялата история като борба между Русия и Турция и двете са лоши. И този разказ е безумен и погрешен, на първо място, защото в България не живея 1 милион руснаци в страната, както имам 1 милион турци у нас и затова не е все едно каква ще е съдбата на ДПС”, коментира Райчев.

Поразен съм от поведението на г-н Радан Кънев, който за две политически трици е готов да заложи страната. В този разбъркан свят, където Европа “скърца” и вместо да търси единство, той разказва, че един от темелите на нашата стабилност, че турците са интегрирани в България, било руски етнически модел, коментира още Андрей Райчев. Да се твърди, че Ахмед Доган е русофил, а Местан ислямист е пълно недоразумение, смята Тончев.

Изключително нелепо поведение на Местан, с паника и страх изпусна ситуацията като отиде в турското посолство, категорични са и двамата експерти. Вече не може да се говори за Реформатори като едно цяло, убеден е Тончев. Там за единство не може да се говори.

http://epicenter.bg/


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com