Чирпанлията Тихомир Иванов предстви своето пътуване по пътят “Камино” в книга

Share This:


На 27 март в конферентна зала “Диоген Вичев” на Регионална библиотека “Партений Павлович”, се състоя литературна среща с младия автор – чирпанлията Тихомир Иванов, който представи пред силистренската публика дебютната си книга “Камино: Пътят на завръщането”. 
Камино де Сантяго или „пътят Камино” е древна поклонническа мрежа от пътища, чиуято крайна точка е катедралата в Сантяго де Компостела. Най-популярният от тях е т.н. Френски маршрут, който тръгва от едно малко селце във Франция – Сан Жан Пиер дьо Пор (Saint Jean Pied de Port), преминава през Пиринеите и по цялото протежение на северна Испания, докато стигне до Сантяго де Компостела 780 км. по-късно.

 

Пилигримите тръгват и от най-различни градчета по пътя. Съществуват и други маршрути като северния, английския, португалския и др.
Авторът, който сам е изминал „пътят Камино” и е станал част от семейството на пилигримите, впечатли аудиторията с непринудения разказ за поклоническото си пътешествие по маршрута в Испания, за личното си житейско пътешествие в необятния свят на самопознанието, самоусъвършенстването на духа и личностното израстване. За всичко това любознателният читател може да прочете в неговата книга – послание. Пътешествието му е романизирано, но всеки детайл и срещите „по пътя” са плод на личното преживяване и духовно осмисляне на автора.

 

 

ВИЗИТКА
Тихомир Иванов e poдeн на 28 март 1985 гoдинa в Чиpпaн. Имa бaĸaлaвъpcĸa cтeпeн пo тeлeвизиoннa жypнaлиcтиĸa oт CУ „Cв. Kлимeнт Oxpидcĸи“ и мaгиcтъpcĸa cтeпeн „Пpoдyцeнт в eĸpaннитe изĸycтвa“ oт HATФИЗ. В момемeнтa yчи пcиxoлoгия в Πлoвдивcĸия yнивepcитeт „Πaиcий Xилeндapcĸи“.
Неблагоприятната семейна среда, в която е израснал го стимулира още от малък да търси отговорите на важни житейски въпроси. Като участник, а по-късно и като асистент на водещия в множество издания на семинар за личностно развитие към фондация „Същност“, е имал възможността да наблюдава и да работи в реална среда над собствените си и чужди его-модели.
Придобитото знание го подтиква да продължи пътуването към себе си и в търсене на истините за своята личност, за ролята на миналото си и на всички фактори, моделиращи живота му, се озовава на Камино де Сантяго.

АВТОРЪТ – ЗА КНИГАТА
„Камино: Пътят на завръщането” е книга на три равнища. Първият пласт е Камино с всичко, което може да предложи на поклонниците – пътеписната част в творбата. На втори план излизат личният път и житейската ми история. Разголвам душата си, егото си, търсейки себе си и показвам модела, по който съм го постигнал. Но най-ценно е третото равнище, което разкрива и мотивацията ми да напиша книгата. Това са личните преживявания и осъзнавания на читателя, който през физическото и духовно приключение на Камино ще има възможността да пътешества метафорично не само по пътеките и селищата на слънчева Испания, но и ще открие Истини за себе си!”


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com