Цигарите поскъпват още с 10 до 15 стотинки от следващата година

Share This:


Цигарите ще са с нови цени от следващата година, след като поскъпването им беше гласувано от парламента в пакет с още данъчни промени. Поскъпването ще бъде средно с между 10 и 15 стотинки. При по-евтините цигари прогнозата е, че поскъпването ще е с 15, а при по-скъпите – с 10 стотинки, информира Нова ТВ.
Средно с около 25-27% ще се увеличат цените на цигарите, коментира народният представител от ПГ на ГЕРБ Менда Стоянова във връзка с промените в Закона за акциза и данъчните складове.
“С предложеното тази година всъщност ще се изравнят ръстовете и ще има равнопоставеност при увеличаването на цените на цигарите”, уточни тя. “С предложението, което е направено в законопроекта при всички случаи ще се компенсира това, което миналата година се случи. Получи се така, че по-голям беше ръстът в средния и по-високия клас цигари, по-нисък беше ръстът в по-ниския клас”, коментира Стоянова.
“Още от миналата година е ясно, че следващите три години трябва поетапно да вдигаме акциза, за да достигнем минималния акциз в Европа, така както сме поели ангажимент с договора за присъединяване към ЕС”, посочи тя. “Това е неизбежно. Доста забавихме вдигането на цигарите от предходните години и сега трябва да наваксаме”, уточни народният представител.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com