Христо Проданов: БСП е единствената партия, която може да отстрани ГЕРБ от управлението

Share This:


“От социологическите прогнози на различните агенции могат да се направят два основни извода. Първо, че единствената партия, която може да отстрани ГЕРБ от управлението е БСП. Вторият основен извод е, че има вероятност част от малките партии, които се заявяват като опозиция на ГЕРБ, да не влязат в парламента. Това може да доведе до ситуация, в която при подаден анти-ГЕРБ глас за някоя от малките партии, той да бъде преразпределен именно за ГЕРБ. Затова казваме, че единствените, които могат да отстранят ГЕРБ от управлението сме ние”. Това каза зам.-председателят на Парламентарната група на “БСП за България” Христо Порданов в предаването “Офанзива” по NovaNews.

Депутатът коментира официалната статистика, която разкрива, че БСП има най-адекватната реакция на ситуацията чрез своите предложения за преодоляването й. Проданов посочи: “Ковид криза затвърди правотата на много от нашите политически искания и предложения“.

Социалистът даде примери: „Във връзка със задълбочаването на бедността и неравенствата в България, което е потвърдено и от един скорошен доклад на БНБ, предлагаме за младите семейства семейно подоходно облагане, така че на работещите млади хора с деца да им се приспада част от дължимия данък. За възрастните хора предлагаме не подаяние по 50 лв. на месец до изборите, а трайно увеличение на пенсиите чрез тяхното преизчисление“.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com