Фирми и работници излизат в сряда на протест заради неполучени пари по водния цикъл в Силистра

Share This:


Строителни работници и техни ръководители излизат на протест в сряда, тъй като не са получили възнаграждения за изграждането на водния цикъл на Силистра. Планирано е протестът да продължи 4 часа, като началото е насрочено за 12.00 часа..
Според предварителните намерения на недоволните, в сряда простетиращите ще блокират централния градски площад пред общината в дунавския град. Освен това се предвижда в протеста да се включи и различна строителна и автотехника, която пък ще блокира улицата зад кметската администрация – до входа на Дунавския прак.
Очаква се да се включат над 200 работници и собственици на фирми от Силистра и района, които са участвали като подизпълнители в изграждането на водния цикъл на Силистра. Те са наети от други подизпълнители на проекта. По предварителна информация въпросните фирми дължат на останалите подизпълнители общо над 2 милиона лева.
Протестиращите обявиха, че не са получавали никакви пари от септември миналата година, но са издали фактури за очакваните плащания и сега дължат ДДС върху все още неполучените суми на НАП.
Освен това фирмите дължат заплати на работниците си. Протестиращите ще преминат в шествие с машини и техника по улиците на Силистра, което ще продължи 4 часа.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com