Учени разкриха какво е имало преди създаването на Вселената

Share This:


Това е най-големият въпрос пред човечеството след изпълзяването на човешкия вид от първичната тиня – откъде се е появила Вселената? Ненаучните версии на отговора включват много богове и са основа за всички религии и повечето философия от началото на писаната история, съобщава Daily Express, цитиран от Агенция “Фокус”.
Сега екип канадски и египетски математици са използвали модерна научна теория и набор от уравнения да разберат какво е предхождало нашата Вселена. Простичко казано те са приложили теориите за много малките частици – света на квантовата механика – за цялата Вселена, обяснена от теорията за относителността, и открили, че Вселената преминава през четири различни фази. По-важното им откритие е какво е имало преди тази Вселена и това е друга Вселена, или по-точно друга „космологична фаза”.
Макар да е безкрайна, нашата вселена е циклична и винаги е съществувала в една от четирите си фази.
Вселената сега се разширява, но според математиците при определени изменения квантовата механика в крайна сметка ще спре разширяването и всичко ще се върне в начална точка, от която фаза вселената отново ще започне да се разширява.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com