Учени: Луната влияе и върху храненето ни

Share This:


Луната влияе на океаните и моретата, но тя оказва влияние и върху водата, съдържаща се в човешкото тяло, както и на апетита ни. Ако успеем да се съобразим с фазите на Луната и да се възползваме от нейната власт, можем да пречистим тялото си и да загубим няколко излишни килограма.
Някои учени смятат, че пълнолунието стимулира агресивно поведение, обостря и нуждата ни от храна. Точно тогава обаче тялото ни може да изгуби повече вода, поради което е хубаво да консумираме повече течности и почти никаква храна, за да може да намалим телесното си тегло. Ето защо и лунната диета е толкова разпространена в цял свят.
Има два вида лунен режим – основен и разширен: Основният план се състои от 24 часа, в които човек се отдава на пълен глад. Консумира се само вода. Така се изчистват токсините. Този режим се спазва при пълнолуние или новолуние.
Разширеният режим включва допълнителни насоки за загуба на тегло спрямо всички фази на луната. Например периодът на намаляваща луна е най-доброто време за започване на диета. Тогава и апетитът ни е по-малък. Консумацията на нискокалорични храни е много подходяща през този период.
Обърнете внимание на фазите на Луната и как се чувства вашето тяло. Така и вие ще можете да разгадаете влиянието и ползите от лунния режим. /Източник – Дарик/


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com