Ученичка от Силистра победи в конкурс за проект на пъзел на РИОСВ, най-много участници – също от Силистра

Share This:


Ученичката от ПМГ “Св. Климент Охридски” в Силистра Милица Драганова е победителка в конкурса за изробатка на пъзел, посветен на Световния ден на влажните зони – 2 февруари 2016 година, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе. Оттам уточняват, че Милица е победител във възрастовата група 13-18 години.
За конкурса в екоинспекцията са постъпили 106 творби на участници от учебни заведения от областите Русе, Разград, Силистра, София и Велико Търново. По традиция най-многобройни са били творбите, предоставени от школите по изобразително изкуство на Обединен детски комплекс от град Силистра. Конкурсът е предизвикал интерес в по малките участници, като в първа възрастова група са се съревновали 67 проекта.
Победител във възрастовата група от 6-12 години е Витан Василев, възпитаник на СОУПНЕ „Фридрих Шилер“-Русе, във втората от 13-18 години Милица Драганова от ПМГ „Св. Климент Охридски“-Силистра. Учениците от МГ „Баба Тонка“ са фаворите при колективните творби.
РИОСВ-Русе присъжда Специална награда за разработка на цялостен проект на Николай Тодоров – ученик в СОУ „Отец Паисий“-София.
Екипът на РИОСВ-Русе със задоволство отбелязва задълбочената подготовка на участниците в конкурса и познаване на ролята на влажните зони за поддържане на природния баланс и биологичното им разнообразие.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com