Ученици от Силистра спасиха от грабеж общинска собственост

Share This:


С поздравителни адреси бяха наградени Виктория Дичева и Кевин Кемал за достойната си постъпка преди няколко дни. Тогава петокласничката и четвъртокласникът от СУ „Никола Вапцаров” в Силистра си играели в двора на закритата детска градина „Ян Бибиян 2”, когато забелязали няколко момчета на възраст около 17 години да разбиват входната врата и да проникват в сградата.
Обезпокоени от ставащото децата се обадили на телефон, записан на обекта върху стикер на охранителната фирма. Междувременно СОТ-системата в охраняваната сграда също се задействала и пристигнала дежурната група, а след нея и полицията. Големите момчета били арестувани.
Вчера кметът д-р Юлиян Найденов награди Виктория и Кевин с поздравителни адреси /На снимката/. Подобна награда получи и педагогическият съветник в училището Таня Добрева, както и директорът Калоян Нейков. Материалните награди, макар и символични, са за това, че малките силистренци са действали с чувство за отговорност към обществената собственост.
Виктория и Кевин ще получат материална награда за постъпката си, заяви директорът на СУ „Никола Вапцаров” Калоян Нейков. Те ще получат сборник от разкази и стихотворения „Уроците на Апостола” за Васил Левски.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com