Управляващата партия “Единна Русия” спечели парламентарните избори

Share This:


Управляващата партия “Единна Русия” печели парламентарните избори с 44,5 процента от гласовете, според екзитпол.
Четири партии – “Единна Русия”, Либерално-демократическата партия, комунистическата партия и партията “Справедлива Русия” – влизат в Държавната дума, изборите за която се проведоха в неделя в Русия, предаде ТАСС, цитирана от Агенция “Фокус”. Това показват данните от екзитпол на Всерусийския център за обществени допитвания (ВЦИОМ).
Според данните, “Единна Русия” на премиера Дмитрий Медведев получава 44,5% от гласовете. На второ място се нарежда Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) с 15,3%, следвана от Комунистическата партия на Руската федерация (КПРФ) с 14,9%. И четвърта е “Справедлива Русия” с 8,1%.
Останалите партии не преминават петпроцентния праг за влизане в парламента.
В Русия парламентарните избори са смесени и това са резултатите само 225-те депутати, които се избират по партийните списъци. За другата половина от състава на Думата изборите са мажоритарни и резултатите от тях още не са ясни.
Вотът протече с редица нарушения, регистрирани от опозиционните партии, предаде БНР. Те обвиняват “Единна Русия” в изборен туризъм, подкупване на избирателите с раздаване на по три литра бира на човек. Един гласоподавател разкри, че като отишъл в избирателния участък, установил, че някой вече гласувал от негово име.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com