Украйна възобнови войната в Донбас

Share This:


В Донецка народна република военните действия бяха възобновени след като украинската армия наруши примирието, действащо до този момент. Територията на републиката е била обстрелвана за първи път от юли 2020 г., съобщават от представителството на ДНР в Съвместния център за контрол и координация за прекратяването на огъня.

„Огънят е бил насочен в посока село Старомихайловка от посоката на град Красногоровка, контролиран от украинските власти“, пише «Донецкое агентство новостей». По този начин военните нарушиха прекратяването на огъня. Обстрелът е започнал в 10:05 ч. Местно време, съобщиха медиите. Изстреляни са снаряди 122 калибър общо 12-16 броя, съобщават медиите. Също така стрелящите са използвали бойни машини на пехотата.

На 5 февруари украинското министерство на отбраната съобщи за шест случая на нарушения на примирието. Те се проведоха в района на Новомихайловка, се казва в уебсайта на местното министерство на отбраната. Няма жертви от страна на украинската армия.

Режимът за прекратяване на огъня е в сила в ДНР от 27 юли 2020 г. През януари обаче от републиката е получена информация за раняването на местен жител, пише RT. Също през януари поради обстрел загина един от военните от Донецк, припомня телевизионният канал 360. По-късно украинският външен министър Арсен Аваков обяви рязко влошаване на ситуацията в ДНР.

Източник: pan.bg, Снимка: newdaynews.ru


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com