Три проекта на Община Силистра ще обновят пътя към “Меджиди табия”, зелени площи и чешма в с. Сребърна

Share This:


Три проекта на Община Силистра са одобрени и финансирани по програма ПУДООС в частта “Обичам природата и аз участвам”, съобщиха от крайдунавската общинска администрация.
Оттам поясниха, че по първия от проектите – “Да възстановим пътя към нашата история – крепостта “Меджиди Табия” ще се обнови и промени подхода към крепостта. Според техническото задание ще бъдат подменени начупените стъпала, на площадката ще бъде изграден кът за отдих и детска площадка, ще бъдат монтирани нови пейки и поставени кошове за боклук, ще се засадят още дървесни видове, ще бъде почистен от литорасли отводнителния канал. Собствеността на Община Силистра е до подпорната стена. Затова и проектът касае тази част.
Другите два проекта са за възстановяване на тревна площ в средна ивица на улица “Седми септември” в участъка от улица “Петър Бояджиев” до улица “Добрич” и за създаване на кът за почивка в село Сребърна. Там чешмата, подарена от рода Цоневи, ще бъде отремонтирана и ще са изгради кът за отдих.
Избрани са изпълнителите, като общата стойност на трите проекта е почти 30 хил. лв. При изготвянето им са взети под внимание препоръките на СНЦ “За по-добра и красива Силистра”, както и на хората от село Сребърна.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com