Третата вълна на коронавируса покосява и млади

Share This:


„Третата вълна не прилича по нищо на втората, много майки и бременни жени боледуват, цели семейства и много млади хора са в лечебните заведения“. Това заяви в началото на редовния брифинг за актуалната епидемична обстановка и въведените противоепидемични мерки в страната министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Ситуацията е по-различна и защото медиците не се разболяват и не боледуват, тъй като повечето от тях са ваксинирани.

Министърът отправи апел към тези, които се съмняват в съществуването на коронавируса. „Истината стои пред очите на всички, тя е много жестока“, посочи той.

Заети са 69% от леглата в Covid отделенията. Интензивните сектори са пълни с инфектирани на 70%, обясни доц. Ангел Кунчев, главният здравен държавен инспектор.

Силистра е на второ място в класацията с най-много инфектирани. Заболеваемостта там е 866 на 100 000 души.

Макар че се оцвети в червено, Търговище продължава да е областта, която най-добре се справя с пандемията. Заболелите са 159 на 100 000 души. На второ място в позитивната класация е Разград с 234 на 100 000 души.

Вчера подминахме пика от 23 ноември миналата година. 667 на 100 000 е била заболеваемостта тогава, а сега тя е 679 на 100 000. С 23% се е увеличил броят на инфектираните у нас за седмица. За 14 дни нарастването е със 73%.

Покачване има и в процента на смъртните случаи за последните 7 дни. То е с около 5 пункта.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com