Тренировъчно занятие проведоха доброволци за работа при бедствия и БМЧК в Силистра

Share This:


На 12 и 13 май екипът на силистренската червенокръстка организация проведе планираното учебно-тренировъчно занятие. В изпълнение на предвидените обучителни модули и практическо занятие участваха и доброволци от клубовете на Български младежки червен кръст. Занятието е част от планираните дейности по отбелязване на 140-годишнината от създаването на Българския Червен кръст.

В тренировките и обучението участваха и ръководителят и заместник ръководителя на Доброволните екипи за работа при бедствия, аварии и катастрофи /ДЕРБАК/ Тодор Христов и Теодор Симеонов. Като обучители по първа помощ бяха включени Боян Минков и Виктория Янкова, Цветелина Василева с лекция за първа психологична помощ, Славян Димитров  с програмата по водно-спасителен минимум, Рая Радоева участва с лекция по презентационни умения.

В обучителната част се включи Севда Узунова със специфичната, но незасегната до този момент и особено важна тема за оказване на първа долекарска помощ при бременни жени. Тодор Христов, допълнен от Красимир Добрев запозна екипа как се работи с радиостанция и компас. Проведено бе и практическо занятие в района на разгърнатия палатков лагер с отработване на различни казуси в резултата на настъпила „учебна бедствена ситуация“ с различни пострадали.

На проведеният в края дебрифинг бяха отбелязани положителните страни, натрупания опит и знания на доброволците. 

От ДЕРБАК изразиха желание и готовност за домакинство на регионално занятие с екипите от съседните на Силистра региони.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com