Тестват електронните билети за превоз на дървесина, включително и в Силистра

Share This:


Системата за издаване на електронни превозни билети, които дават възможност за проверка в реално време на транспортираната дървесина, е предоставена за тестване на частни лесовъди.
Целта е масово внедряване и максимално повишаване на контрола в горите, обясниха експерти от Северноцентралното държавно предприятие /СЦДП/ – Габрово, което разработи и първо въведе електронната система.
Предприятието, което стопанисва държавните горски територии в областите Разград, Силистра, Русе, В. Търново и Габрово, започна да издава електронни билети в 09:53:47 ч. на 3 октомври м.г. От момента на въвеждането, до 10.30 ч. на 14 март, в рамките на СЦДП бяха издадени 14 929 електронни превозни билета, показа справка в системата.
Разработената от СЦДП електронна система бе предоставена безвъзмездно на Изпълнителната агенция по горите, която чрез териториалните си поделения осъществява горския контрол.
От началото на годината електронните превозни билети станаха задължителни за всички държавни горски предприятия у нас. В реално време, споделен достъп до информацията за транспортираната в страната дървесина имат от НАП, Агенция „Митници” и ДАИ.
Освен електронните билети, Северноцентралното държавно предприятие пилотно разработи система за отчет и контрол на отстреляния дивеч, както и платформа за провеждане на електронни търгове при продажбата на дървесина


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com