Тази нощ минаваме към лятното часово време

Share This:


От тази нощ се преминава към лятното часово време – в 3,00 часа на 25 март трябва да преместим часовниците с час напред.
Лятното време ще остане в сила до 28-ми октомври, когато ще се върнем към астрономическото време с един час назад.
Почивайте повече, пийте повече вода и използвайте свободното си време за занимания, които наистина обичате, съветват специалистите, които предуппреждават, че така можем да ограничим стреса от промяната.
Смяната на стрелките на часовника в рамките на Европейския съюз се управлява от директива на Европарламента и Съвета на ЕС. Текстът предвижда във всяка държава членка на ЕС периодът на лятното часово време да започва в 1.00 ч. по Гринуич в последната неделя от март и да завършва в 1.00 ч. по Гринуич в последната неделя от октомври.
Лятното часово време е система, въведена за спестяване на разходи за осветление чрез увеличаване на използването на дневна светлина. През последните години обаче редица държави се отказват от превъртането на часовника.
В Европейския съюз мненията да отпадне ли смяната на времето са разнопосочни. Преобладават привържениците на идеята – без смяна. През февруари 384 депутати на Европейския парламент също гласуваха “за” премахването на лятното часово време, но самото му изпълнение още изглежда далечно.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com