Строги противоепидемични мерки в Силистра от днес

Share This:


Нови противоепидемични мерки са в сила от днес до 31 март в Силистренско, съобщават от Областната администрация.

Учениците от 5-и до 12-и клас и от Центровете за подкрепа на личностното развитие преминават на онлайн обучение. Изключение се допуска за Центъра за специална образователна подкрепа в Силистра и за Социално-педагогическия интернат във Варненци. Спират се посещенията в детски центрове и клубове, предоставящи групови услуги за деца. В болниците се преустановяват свижданията, плановият прием и плановите операции.

Спират работа фитнес центрове, плувни басейни, зали за групови занимания към тях и на любителски спортни зали. Спортните състезания, организирани към датата на влизане в сила на мерките, се провеждат без публика. Заведенията ще работят до 22 ч., а игралните зали и казина – до 23 ч.

До края на месеца в Силистренско няма да се провеждат културни и развлекателни прояви, клубни занятия от танцовото, музикалното и хоровото изкуство. Забрана има за празници на населени места, чествания, събори, панаири и изложения. Не повече от 10 души могат да присъстват на тържества и групови събирания от частен характер.

Източник: БНР


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com