Спортното училище „Дръстър” в Силистра откри новата учебна година

Share This:


На 1 септември Спортно училище „Дръстър”-Силистра откри с над 170 ученици поредната си учебна година. Директор на единственото по рода си учебно заведение в областта е Петър Цветков, а негов заместник – Галя Илиева. В тържеството участваха областният управител Ивелин Статев, който приветства учителите и учениците, зам. кметовете на община Силистра Тихомир Борачев и Мирослав Тодоров.

***
През лятото на 2005 година Общинският съвет в Силистра взе решение за разкриване на спортно училище на мястото на закритото 15 години по-рано учебно заведение със същото предназначение.
Идеята за име на училището („Дръстър”), чийто първи випуск е през 2010 г., е със заповед от 16 август 2006 г. на министъра на образованието и науката. На 17 януари 2008 година за пръв път са излъчени 10-те най-добри спортисти на училището за 2007 година. През първите си 12 години възпитаниците на СУ „Дръстър” са спечелили общо над 400 медала от държавни и международни първенства, както и от турнири.
На два пъти през годините е получена придобивка от МОН и Община Силистра – училищен автобус за пътувания по състезания и за извозване на ученици от селата Айдемир и Калипетрово. Успешно са разработени и защитени различни училищни проекти към МОН – за училищна униформа, по мярка „Без свободен час”, по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информиране”, във връзка с проект „Ремонт и реконструкция на спортни площадки” и др. Училището разполага със спортна площадка с изкуствена настилка.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com