ОБНОВЕНА! Убийство в с. Окорш и трудова злополука със смърт в Дулово

Share This:


69-годишният Джебраим С. е задържан за срок до 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура в Силистра, след като е бил привлечен като обвиняем за убийството на съпругата си В.А. на 67 години, съобщи зам. окръжният прокурор Ивелин Чафаланов. Обвинението срещу него е за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост по член 116, ал. 1, т. 6, във връзка с член 115 от НК, като престъплението се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
Сигналът за открито тяло на жена в дуловското село Окорш е получен вчера, 8 януари 2018 г. При огледа на тялото са открити наранявания, причинени по насилствен начин. Назначени са експертизи, едната от които трябва да каже дали обвиненият в престъплението е имал психични проблеми.
Окръжната прокуратура в Силистра ще внесе искане в Окръжния съд в града за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 69-годишния Джебраим.

***

Националният осигурителен институт ще трябва да се произнесе в законов срок дали инцидентът в Дулово, при който загина млад мъж, е трудова или нетрудова злополука. Това директорът на Дирекция “Инспекция по труда” в Силистра инж. Данчо Димитров.
На 8 януари 28-годишният Г. Р. от Дулово загина от токов удар по време на ремонтни дейности в дома на своя работодател. “Той е имал трудов договор и е работил като продавач-консултант в търговски обект по програма за обучение по заетост в частния сектор, но по време на почивката е отишъл да помогне в дома на своя работодател за опъване на телена мрежа. След това е влязъл в помещение, където го е ударил ток от необезопасен ел. уред на парна инсталация, монтиран преди това от друга фирма”, обясни инж. Димитров.
Казусът е юридически, заради трудовия му договор, който е сключен на 1 юни и е бил валиден до 28 февруари, тази година и затова трябва да се произнесат също и специалистите от НОИ, обясни инж. Данчо Димитров.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com