След първата сесия на Общинския съвет в Силистра: Нови заплати и комисии без една. Познайте коя?

Share This:


Тъжно! Нито един мераклия за постоянната комисия по култура в Общинския съвет, която единствена не можа да се сформира

Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов ще получава през следващите 4 години заплата в размер на 2344 лв., а председателят на Общинския съвет д-р Мария Димитрова – 2109 лева. Това решиха местните парламентаристи по време на първата си за новия мандат редовна сесия.  Кметовете на Айдемир и Калипетрово ще получават по 998 лева, на селата Брадвари, Професор Иширково и Сребърна – по 830 лв, а селските първенци на Бабук, Смилец, Срацимир и Ветрен ще се разписват срещу 720 лв. на месец.
Готови са и постоянните комисии. Председател на комисията по бюджет и финанси ще е Милен Пенчев, който заемаше този пост и в предния мандат, на комисията по здравеопазване и социална политика, децата, младежта и спорта – д-р Здравко Горанов, на комисията по икономика и инвестиционна политика, опазване на околната среда, туризъм, селско, горско и водно стопанство – Мирослава Червенкова, на комисията по общинска собственост, приватизация и следприватизационен контрол – Иванка Ташева, на комисията по местно самоуправление, нормативна уредба, обществен ред и сигурност, граждански права, предложения, жалби, и борба с корупцията ще е Константин Стоилов. Славянка Стоянова ще ръководи комисията по образование, наука и медийна политика, Стоянка Дойчева ще е председател на комисията по устройство на територията, Надежда Бобчева оглави комисията по регионално и международно сътрудничество, програми и проекти.
Новите зам. председатели на Общинския съвет са четирима – Константин Стоилов /ГЕРБ/, Орлин Николов /”Гражданско единство”/, Иванка Ташева /АБВ/ и Надежда Бобчева /”Социалисти и социалдемократи”/.
Разбира се, никой не пожела да влезе в комисията по култура, докато за някои други комисии мераклиите бяха даже в излишък. По тази причина такава комисия не се сформира, като идеята е тя се обедини с тази на Славянка Стоянова.
“Силистренските общински съветници не се интересуват от култура и от състоянието на културните и духовни институции в крайдунавския град. На тях им дай общинска собственост, приватизация и следприватизационен контрол”, коментираха тъжно след края на заседанието културтрегери, дошли да видят кой ще се грижи за техните проблеми.
Но останаха излъгани, защото на този етап на никой от местния парламент не му пука за културата и духовността край Дунав…


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com