Силистренски полицаи заловиха рецидивист с устройства за манипулиране на банкомати

Share This:


Силистренски полицаи заловиха рецидивист с устройства за манипулиране на банкомати, съобщават от Обаластната дирекция на МВР в дунавския град. До разкритията се стигнало при рутинна проверка на полицаи от група „Охрана на обществения ред” при РУ-Силистра. На 13 март около 00.50 часа по една от централните улици в областния град те засекли водач със съмнително поведение. След като го спрели за проверка, се установило, че това е 27-годишният Х.Д., известен на органите на реда.
Последвал личен обиск, при който у него били намерени устройства за манипулиране на банкомати – две пластмасови отливки, наподобяващи оригинални части на АТМ устройства, кабели и друга електроника.
Случаят бил поет от дежурна оперативна група и полицаи от сектор „Противодействие на икономическата престъпност”. Разследването по случая се провежда в рамките на образуваното досъдебно производство по чл. 246, ал.3 от Наказателния кодекс.
Х.Д. е известен с подобни прояви и в миналото. Той е осъждан многократно за аналогична дейност както в България, така и в чужбина, а към момента се намира в срока на изтърпяване на условна присъда за друго престъпление.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com