Силистренски криминалисти разкриха наркооранжения в частен имот в село Айдемир

Share This:


В обекта е заловен собственикът, докато полагал грижи за растенията

Служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Силистра разкриха наркооранжерия в частен имот в село Айдемир. Полицейските действия са проведени вчера след предварително разследване по получена информация за производство и разпространение на наркотици.

В хода на проверката криминалистите се насочили към 28-годишния Д.Б., известен с подобни прояви в миналото. Вчера в имота му в село Айдемир били предприети процесуално-следствени действия, в хода на които криминалистите разкрили наркооранжерията в двора на къщата. Помещението, на площ около 10 кв. м, било оборудвано за отглеждане на канабис в лабораторни условия, снабдено с лампи, вентилационна и поливна системи. В обекта полицейските служители заловили собственика, докато полагал грижи за наркокултурата. В оранжерията били намерени и иззети 2 хибридни растения канабис с височина около 1.90 м.

Последвало претърсване на къщата на Д.Б., където криминалистите намерили около 500 г суха листна маса канабис, част от която разпределена в единични дози. Намерени били и облицовани във фолио съдове с канабис в процес на сушене.

Заподозреният по случая Д.Б. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство

dscn2970 dscn3009


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com