Силистренският съд прати в затвора двама убийци за по 15 и 20 години

Share This:


Предадените на съда от Окръжната прокуратура в Силистра Любомир К. и Станислав Вл. за убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост, бяха признати за виновни днес, 28 март 2017 г., от състав на Силистренския окръжен съд за престъпление по член 116, ал. 1, т. 6, предл.2 и3,във връзка с член 115, във връзка с член 20, ал. 2 от Наказателния кодекс, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.
25-годишният Любомир К. ще изтърпи наказание лишаване от свобода за срок 20 год. при строг режим, а 21-годишният Станислав Вл. – 15 год. лишаване от свобода при строг режим.
На 14 февруари 2016 год. в село Пожарево Любомир К. заедно със Станислав Вл. отишли до дома на съселянина си Тодор Т. Искали да го предупредят да не обижда и разнася слухове за поведението на майката на Станислав, с която Любомир живеел на семейни начала.
За времето от 16 часа до 18 часа двамата подсъдими ходили четири пътидо дома на Тодор да се разправят. Търсили го и при негов близък роднина. След като не го открили, започнали да хвърлят керемиди по покрива на къщата му и го принудили да излезе на двора.
Любомир го ударил с вила през оградната мрежа. Пострадалият започнал да отстъпва назад, спънал се и паднал на земята. Тогава двамата подсъдими влезли в двора и започнали да го бият с ритници, юмруци, с дървената част на вилата и да го мушкат с остриетата й.
Съдебномедицинската експертиза изброила минимум 25 удара в главата, горната част на тялото и корема, счупени ребра и разкъсване на далака, причинило масивен кръвоизлив – причина за смъртта на 55-годишния Тодор.
И двамата подсъдими имат предишни осъждания. От началото на досъдебното производство Любомир К. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Съучастникът му Станислав е привлечен като обвиняем преди приключване на разследването за убийството по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Поради неявяването му на първото съдебно дело мярката му за неотклонение е изменена по искане на прокуратурата от подписка в задържане под стража. Междувременно той извършил и пътно-транспортно произшествие, при което загинало младо момиче. За това престъпление Станислав Вл. вече е осъден.
Днес състав на Силистренския окръжен съд потвърди мерките за неотклонение спрямо двамата осъдени. Те ще продължават да пребивават в ареста.
Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com