Силистренските следователи втори по натовареност в България

Share This:


Ръководството на Прокуратурата на Република България дава положителна оценка за прокурорите от Силистренския регион, каза заместник-главният прокурор Ася Петрова, която присъства на годишния отчет на Окръжната прокуратура в Силистра. През 2017 г. са разгледани 13 379 преписки, а през 2016 са били срещу 12 622 като над 96% са решени. Окръжният следствен отдел в Силистра се нарежда на второ място по натовареност на следователите в България. Всеки следовател е работил по 43 досъдебни производства.

Работещите в районните прокуратури в Дулово, Тутракан и Силистра са сред десетте най-натоварени във варненския апелативен район. Водещото място заемат престъпленията против собствеността. Все по-голям е и делът на икономическите престъпления и на престъпленията, свързани с наркотици. Намаляват посегателствата върху селскостопанска продукция.

От регистрираните 128 престъпления 106 са разкрити. Внесените в съда прокурорски актове през 2017 година са 537 срещу 574 души, от които 294 са били обвинителните актове, 125 споразуменията и 118 предложенията за освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание. От извършените престъпления са пострадали 620 души, от които непълнолетните са 51. Към края на 2017 година за района на Окръжната прокуратура в Силистра са издирват петима души с влезли в сила ефективни присъди.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com