Сградата на театъра в Силистра се разпада: Кмете, действай, преди да е станало фатално

Share This:


Около 20 кв. метра от тавана във фоайето на бившия театър в Силистра са паднали в неделя вечерта и по някакво чудо няма пострадали. Освен рухналия таван, натрошени са и стъклата.
Сградата на бившата културна институция е в трагично състояние от дълги години, но там, през топлите сезони, продължават да се играят театрални представления на гостуващи трупи. Обикновено в афиша на всяка гостуваща трупа присъстват известни и обичани имена на актьори, които пълнят иначе огромния салон на бившата театрална сграда. Трагедията можеше да бъде жестока, ако таванът беше рухнал по време на представление.
IMG_20160106_083020
В бившата театрална сграда всичко е на доизживяване. Тя е в изключително тежко състояние, но по незнайни причини там продължават да се осъществяват различни културни и всякакви мероприятия – концерти, представления, политически събрания, детски събития, особено детски, и др., вместо да се запечата и затвори за посещения, защото вече е опасна за живота на хората. Явно наемът е по-важен от живота на хората!…
Обаче някой, някъде, който седи на топло през зимата в кабинета си в общинската администрация и който отговаря тъкмо за това, очевидно подценява ситуацията. Той трябва да знае, че допуска фатална грешка. Заради която може да застане пред съда.
Знайно е, че има някакъв проект за генерален ремонт на сградата, който беше твърде шумно рекламиран на пресконференции, обаче той приключи до там: до медиите. Такива си видимите резултати.
И докато кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов се наумува, е редно да му се припомни, че тъкмо от него зависи да предприеме спешни и светкавични мерки и действия, за да спаси разпадащата се сграда на бившия силистренски театър, а по този начин да спаси и човешки животи. Тази постройка е собственост на общината.
IMG_20160106_083009
Направи го, преди да е станало късно и фатално, г-н кмете!…
Юлиян Желев

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com