Руската ваксина окончателно получи зелена светлина в Унгария

Share This:


Тестовете на руската ваксина срещу коронавирус „Спутник V“, проведени от органа по обществено здравеопазване на Унгария, са дали добри резултати, което означава, че „тя може да се използва в Унгария отсега нататък“, заяви главният медицински директор пред местните медии, предава Hungary Today.

Сесилия Мюлер заяви, че Унгария очаква да получи достатъчно руска ваксина, за да инокулира един милион души, както и доставки на китайската ваксина Sinopharm за други 2,5 милиона души.

Мюлер отбеляза, че по-рано ваксините Pfizer-BioNTech, Moderna и AstraZeneca са получили лицензи за употреба в страната.

По отношение на различните ваксини Мюлер каза, че „всяка от ваксините е по-добра от това да живееш в опасност неваксиниран“ и настоя, че всички ваксинални технологии дават продукти, ефективни срещу коронавирус.

Мюлер насърчи жителите да се ваксинират, като заяви, че „балансираната“ статистика за коронавируса на Унгария не дава основание за отпускане. Броят на новите случаи стагнира, но следите от вируса в канализационните води показват „леко увеличение на някои места“, каза тя и добави, че „възможно най-много хора трябва да получат ваксината скоро“.

Източник: focus-news.net


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com