Рокосмос: По външната обвивка на МКС може да има следи от извънземен живот

Share This:


Следи от извънземен живот може да има по външната повърхност на Международната космическа станция (МКС), съобщи пресслужбата на Роскосмос, цитирана от ТАСС и Дарик.
“Попадащите на повърхността на МКС микрометеорити и кометна прах може да съдържат биогенно вещество с извънземен произход в естествен вид. Затова повърхността на МКС е уникално леснодостъпно място, където може да има кометно вещество и евентуално биоматериал от извънземен произход”, пише в съобщението.
Специалистите от водещия руски научен институт от ракетно-космическия отрасъл ЦНИИмаш са стигнали до този извод след космическия експеримент “Тест”, за който космонавти от 2010 г. при излизането си в открит космос са събрали 19 проби прах от повърхността на станцията. След изследването им е установено, че тя може да е временен хранител на биоматериал от извънземен произход.
Анализът на руски балистици показа, че 60 процента от времето МКС е в поток от кометно вещество. Руски учени работят с пробите от повърхността на МКС, за да определят съотношението на изотопи на въглерода и така да разберат дали в тях може да се съдържат следи от извънземен живот.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com